Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Clătite Pufoase cu Dulceață, o rețetă care atunci când mă gândesc la ea, îmi aduc aminte de copilărie! Îmi vin în minte zilele acelea frumoase fără griji, mama trebăluind în bucătărie și miresmele dragi care umpleau casa ori de câte ori gătea ceva bun și dulce. Clătitele le făcea des, deoarece la acea vreme nu erau atâtea dulciuri ca acum, iar pentru noi era practic o sărbătoare când acest lucru se întâmpla. Rețeta pe care o voi prezenta astăzi este rețeta clasică folosită de mama mea.

Clătite Pufoase cu Dulceață

3.5 from 2 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: FrantuzeascaDifficulty: Usoara
Porții

12

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

295

cal
Gata în

35

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 l lapte

  • 500 g făină

  • 300 g dulceață

  • sare

  • 150 ml ulei

  • 4 ouă

  • 1 pliculeț zahăr vanilat

  • 100 ml apă minerală

Mod de preparare

  • Într-un bol de plastic se pun ouăle și puțină sare. Apoi, cu ajutorul unui tel, le batem bine. După, adăugăm zahărul vanilat și continuăm amestecarea. Când acesta s-a încorporat, adăugăm și laptele, puțin câte puțin și 3 linguri de făină. La final, punem apa minerală și continuăm să adăugăm și făina treptat, amestecând continuu, până o terminăm.1 - Clătite Pufoase cu Dulceață
  • Ungem tigaia de clătite cu puțin ulei. Îl lăsăm să se încingă, apoi turnăm 1 polonic de compoziție în ea. Când s-a făcut pe o parte, o desprindem de tigaie prin mișcări scurte. Apoi o putem întoarce clasic, aruncând-o în sus sau, așa cum am făcut eu, cu ajutorul unei spatule de plastic. O lăsăm să se coacă, iar apoi o scoatem într-o farfurie plată. Repetăm acest pas până terminăm toată compoziția.2 - Clătite Pufoase cu Dulceață
  • Ungem fiecare foaie de clătită cu dulceață. Le împăturim dintr-un capăt în altul, în formă de sul de hârtie. Repetăm cu toate până le terminăm și rețeta noastră de Clătite Pufoase cu Dulceață este gata!3 - Clătite Pufoase cu Dulceață

Video Rețetă

Note bucătar

  • Chiar dacă în compoziție se mai fac cocoloașe, nu vă speriați, la prăjit acestea se vor desface!
  • Dacă vi se pare compoziția prea groasă, mai puteți adăuga lapte, eu mereu păstrez puțin pentru final.
  • Prima clătită, de obicei, nu iese așa cum ar trebui, dar nu vă faceți griji, o vom termina de prăjit și vom face alta.
  • Când punem compoziția în tigaie, putem să o “ajutăm” noi să curgă peste tot, așa clătita va ieși perfectă!
  • Putem folosi și gem, Finetti sau Nutella, după preferința fiecăruia.
  • Poftă mare la clătite delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentVarza de Vara la Cuptor
Articolul următorRuladă de Carne Tocată cu Spanac și Ouă Fierte
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.