Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 50 min
Gata in: 1 ora

Buna ziua dragii mei! Carne tocata, oua, spanac, intr-un cuvant o rulada hranitoare si gustoasa, usor de facut si de efect as spune eu, musafirii dumneavoastra vor ramane extrem de incantati de ce vor vedea si mai ales manca! Insotita de legume, piure de cartofi sau sosuri dupa gust este un fel de mancare satiosa si apetisanta! Pentru astazi eu am ales o reteta clasica, de aceea va spun ca in interior puteti pune dupa fantezia fiecaruia felii de salam, felii de branza sau oua fierte in loc de omleta pe care am pus-o eu. Acestea fiind spuse sa incepem!

Ingrediente pentru rulada

  • 700 g carne tocata amestec, macra
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 1 legatura patrunjel
  • un praf nucsoara
  • sare
  • piper

Ingrediente umplutura

  • 3 oua
  • 400 g spanac

Mod de preparare

1Spanacul se curata de eventualele frunze vestede si patate, se spala si se pune la oparit intr-o oala mai marisoara cu un praf de sare pentru 2 minute. Turnam fiertura intr-o sita si lasam sa se scurga. Batem ouale cu sare si facem o omleta in tigaia incinsa cu putin ulei.

2Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam oul, sarea, piperul, nucsoara si patrunjelul curatat, spalat si tocat fin. Amestecam bine, punem si pesmetul putin cate putin si obtinem o compozitie de consistenta mai tare.

3Compozitia obtinuta o punem pe o foaie de copt, peste ea punem o alta foaie de copt si cu ajutorul unui facalet o intindem (sa aiba cam 2 cm grosime si forma de dreptunghi). Inlaturam foaia de copt de deasupra si peste carne asezam omleta. Apoi punem spanacul taiat grosier si scurs bine, eventual daca e nevoie il mai strangeti bine cu mana sa iasa toata apa din el. Ne ajutam cu foaia de copt pentru a-l rasuci si pentru a obtine forma de rulada. Il inchidem la capete foarte strans (ca pe bomboanele de craciun) si il punem intr-o tava de chec la copt in cuptor la 200 de grade pentru 45-50 de minute.

4Scos din cuptor, il lasam sa se raceasca cu un servet deasupra, inlaturam foaia de copt si abia atunci il taiem felii (se taie frumos si vom avea felii perfecte fara a risca ca se sfarama). Se serveste cald, dar e deosebit de gustos si rece alaturi de legume sau sosuri dupa placerea si gustul fiecaruia. Incearca-l si tu si trimite-ne comentariile tale! Daca ti-a placut aceasta reteta impartaseste-o si prietenilor tai!