Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre burtă cu sos de roșii, o altfel de rețetă decât cea obișnuită, ciorba de burtă. Adevărul e ca la noi în țară se cunoaște mai bine ciorba, dar burta este un aliment deosebit de gustos și hrănitor, dar și greu de digerat în același timp. Se poate prepara în mai multe variante după gustul și preferințele fiecăruia. Cum spuneam mai sus vă prezint o altfel de rețeta cu burtă pe care vă asigur că vă va plăcea.

Burtă cu Sos de Roșii

5 din 1 vote
Fel: Retete cu carne, VitaBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

55

minutes
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg burtă

  • 1 ceapă

  • 1 morcov

  • 2-3 rămurele țelină

  • 1 linguriță sare

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 pahar vin alb

  • 500 g bulion

  • 1-2 frunzulițe de mentă

  • piper

Mod de preparare

  • Burta în sos de roșii se pregătește curățând verdețurile astfel: se curătă ceapa, morcovul și țelina, se spală și se taie mărunt. Într-o cratiță mai largă se încălzește uleiul și se prăjesc verdețurile la foc mic cam 10 minute, după ce am pus un polonic de apă călduță.
  • Adăugăm la compoziția de verdețuri burta tăiată fâșii lunguiețe pe care o prăjim la foc mediu pentru 5 minute. Adăugăm vinul, îi facem evaporare, punem sarea și piperul.
  • E timpul să punem bulionul diluat cu un pic de apă caldă, punem capacul și fierbem la foc mic aproximativ 1 ora. Gustăm de sare și dacă e nevoie mai adăugăm și un pic de piper. Și asta e tot!

Note bucatar

  • E delicioasă fierbinte cu mămăligă și 2 frunzulițe de mentă deasupra ca decor.
  • Vă doresc o zi bună și poftă bună!