Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre Biscuiți Crocanți cu Alune, o rețetă extrem de simplă de făcut. Biscuiții rezultați sunt delicioși și conservați corect (într-un borcan de sticlă) se mențin timp îndelungat. Abia scoși din cuptor par tari, dar odată cu trecerea timpului se înmoaie și devin grozav de buni. Cei ce iubesc alunele vor fi încântați, deoarece pot spune că 70% din compoziție sunt alune.

Biscuiți Crocanți cu Alune

5 din 1 vote
Fel: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, Fainoase, Gustari, Retete rapideBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

20

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 500 g făină

  • 350 g zahăr

  • 100 g unt

  • 200 g alune

  • coajă rasă de la o lămâie

  • 1 praf de copt

  • 1 vârf cuțit de sare

Mod de preparare

  • Topim untul la foc mic și îl lăsăm să se răcească. Batem ouăle cu zahărul până compoziția devine cremoasă și zahărul este topit. Adăugăm untul topit, praful de sare, coaja rasă de la o lămâie și apoi făina cernută și amestecată cu praful de copt. Aproape de final adăugăm și alunele întregi sau tăiate jumătate (depinde cum vă place să le găsiți în biscuiți).
  • Aluatul se împarte în două părți egale și se modelează ca niște cilindri mai groși. Se așează într-o tavă în care am pus hârtie de copt, lăsând distanță între ei deoarece aceștia cresc la copt.
  • Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coc 20 de minute. Se lasă să se răcească și apoi cu un cuțit, cel de tăiat pâine, se taie felii de 5, 6 cm.

Note bucatar

  • Cum spuneam la început par tari, dar conservați corect devin moi și numai buni de ronțăit cu o ceașcă de ceai, chiar și cu un pahar de vin în timpul zilei când doriți o gustare.
  • Poftă bună și spor la gătit!
  • Aștept părerile voastre!