Timp de preparare: 20 min
Timp de fierbere: 20 min
Gata in: 40 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre biscuiți crocanți cu alune, o rețeta extrem de simpla de făcut. Biscuiții rezultați sunt delicioși și conservați corect (într-un borcan de sticla) se mențin timp îndelungat. Abia scoși din cuptor par tari, dar odată cu trecerea timpului se înmoaie și devin grozav de buni. Cei ce iubesc alunele vor fi încântați, deoarece pot spune că 70% din compoziție sunt alune. Sa incepem!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 350 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 g alune
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

1Topim untul la foc mic și îl lăsăm să se răcească. Batem ouăle cu zaharul pana compoziția devine cremoasa și zaharul este topit. Adăugăm untul topit, praful de sare, coaja rasa de la o lămâie și apoi faina cernuta și amestecata cu praful de copt. Aproape de final adaugam și alunele întregi sau tăiate jumătate (depinde cum va place sa le găsiți în biscuiți).

2Aluatul se împarte în doua părți egale și se modelează ca niște cilindri mai groși. Se așează într-o tava în care am pus hârtie de copt, lăsand distanta între ele deoarece acestea cresc la copt.

3Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coc 20 de minute. Se lasă să se răcească și apoi cu un cuțit, cel de tăiat pâine, se taie felii de 5, 6 cm.

4Cum spuneam la început par tari, dar conservați corect devin moi și numai buni de ronțăit cu o ceașcă de ceai, chiar și cu un pahar de vin în timpul zilei când doriți o gustare. Pofta buna și spor la gătit! Aștept părerile voastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here