Timp de preparare: 30 min
Timp de macerare: 10 zile
Gata in: 9 sapt

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre visinata, cea mai populara bautură de casă din țară noastră. Pe lângă gustul inconfundabil, este ușor de preparat doar ca durează mai mult realizarea ei. Urmând câțiva pași simpli te vei putea bucura de o bautură aromata cu gust dulceag. Sa incepem!

Ingrediente

  • 3 kg visine coapte cu samburi
  • 2 kg zahar
  • 2 l alcool dublu rafinat 87 sau 96 de grade (sau vodka)
  • 2 l apa

Mod de preparare

1Ca să pregătim o visinata perfecta as zice eu trebuie sa culegi vișinele (dacă le ai în livada ta) sau sa le cumperi aproape de finalul lunii iunie, pentru că atunci vor fi mai coapte. Fructele se curata de frunze sau pământ și se înlătură coditele. Se spala bine cu apă pentru a înlătura ultimele impurități. După spălare incepeti sa adaugati un strat de vișine pe fundul vasului în care doriți sa faceți visinata, după care se adaugă un strat de zahar. Apoi urmează un alt strat de vișine și un alt strat de zahar. Umplem vasul cam trei sferturi. Foarte important primul strat să nu fie de zahar.

2Acoperim vasul cu un tifon, asta ca fructele să respire și să împiedici intrarea insectelor. Grija mare să le amestecam cu o lingura de lemn cam de doua ori pe zi. Le lăsăm la soare cam 10 zile. După cele 10 zile vișinele au lăsat suc, iar zaharul s-a dizolvat. Este momentul sa turnam alcoolul dublu rafinat și apa peste fructele cu zahar și punem un dop de plută. Lasăm vasul la loc uscat, răcoros și întunecat pentru 9 săptămâni si in tot acest timp fructele se vor fi macerat.

3După cele 9 săptămâni visinata trebuie strecurata și pusă în sticle. În ceea ce privește fructele ramase în damigeana, acestea pot fi consumate ca atare, pot fi folosite în prepararea prăjiturilor sau pentru o noua producție de visinata.

4Și acum ultimele recomandari pentru un produs de calitate. Vișinele trebuie să fie coapte, recipientele în care sta visinata după colectare să fie de sticla, cu dop de plută. Eu o depozitez întotdeauna în beci, niciodată în frigider. Visinata este una dintre băuturile preferate ale romanilor, investește într-un alcool de calitate, respecta pașii de mai sus și bucură-te de gustul de neuitat al acestei băuturi.

- Reclamă -
Articolul precedentBiscuiți Crocanți cu Alune
Articolul următorLimonadă Răcoritoare cu Mentă
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.