Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Salată Grecească de Vară, o rețetă populară din bucătăria grecească numai bună pentru zilele călduroase. Combinația dintre salată, legumele proaspete de vară, brânza feta și uleiul de măsline îi dau un gust deosebit! Nu mai spun că este sățioasă și oferă multiple beneficii organismului uman. Se poate servi în orice moment al zilei, este ușor de preparat, dar și foarte gustoasă!

Salată Grecească de Vară

5.0 from 1 vote
Course: Retete rapide, SalateCuisine: GreceascăDifficulty: Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

15

minutes
Calorii / 100 g

70

cal
Gata în

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 4 castraveți Cornichon

  • 500 g roșii Cherry

  • 1 ceapă

  • 1 salată

  • 150 g măsline

  • un praf de sare

  • 50 ml ulei de măsline (3 linguri)

  • 15 ml zeamă de lămâie (1 lingură)

  • 200 g brânză Feta

  • oregano

Mod de preparare

  • Tăiem salata cu un cuțit, dar dacă vă place să o rupeți cu mâna o putem pregăti și așa. După, tăiem roșiile Cherry pe jumătate. Urmează castraveții, pe care îi vom tăia rondele. La final, tăiem ceapa, stilul Julienne.1 - Salată Grecească de Vară
  • Pregătim un bol în care vom pune puțină salată, câteva felii de castraveți și roșiile noastre Cherry tăiate la jumătate. După, adăugăm bucățelele de brânză Feta și măslinele. Urmează ceapa tăiată Julienne și un mic secret pentru o aromă autohtonă grecească, punem oregano peste brânza Feta. Condimentăm cu sare și repetăm tot acest proces încă 1 dată. La final, adăugăm uleiul de măsline și o lingură de zeamă de lămâie și rețeta noastră de Salată Grecească de Vară este gata!2 - Salată Grecească de Vară

Video Rețetă

Note bucătar

  • Poate fi consumată ca atare sau poate fi o garnitură excelentă alături de friptura preferată.
  • Țineți mereu cont 1 parte zeamă de lămâie, 3 părți ulei de măsline.
  • Poftă mare la o salată delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentÎnghețată de Casă cu 4 Arome
Articolul următorAperitive Rapide din Foietaj cu Sos de Roșii și Măsline
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.