Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre un tip de paste proaspete numite fettuccine care vin din însorita Italie. Este o rețetă delicioasă, asta dacă vă plac ciupercile și pastele, și ușor de preparat. Sunt soluția ideală pentru un prânz savuros și aromat.

Paste Fettuccine cu Ciuperci

5 din 1 vote
Fel: FainoaseBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

15

minutes
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g paste fettuccine

  • 500 g ciuperci

  • 2 căței de usturoi

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 linguriță pătrunjel

  • 1 jumătate linguriță de sare

  • parmezan ras

Mod de preparare

  • Începem cu ciupercile care se curăță, se spală și se taie felii. Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul și usturoiul curățat de coajă și tăiat în 2. Când ia o culoare frumoasă, aurie, îl scoatem din tigaie și îl aruncam, nu îl lăsăm să se ardă.
  • În uleiul aromatizat se pun ciupercile să se prăjească. Vom vedea că vor lăsa un pic de apă. Amestecam bine și după ce a dispărut apa din ciuperci și ele sau rumenit puțin adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
  • Se pregătesc pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se clătesc cu apă rece și se adaugă peste compoziția de ciuperci preparată. Se țin cam 2 minute la foc mic și se amestecă ușurel. Se stinge focul și se adaugă parmezanul ras.
  • Se amestecă pentru combinarea ingredientelor. Dacă vi se par cam uscate, adaugăm câteva linguri de apa în care a fiert pasta. Pastele sunt gata!

Note bucatar

  • Le servim imediat alături de un pahar de vin alb sec.
  • Poftă bună!