Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre un tip de paste proaspete numite fettuccine care vin din însorita Italie. Este o rețetă delicioasă, asta dacă vă plac ciupercile și pastele, și ușor de preparat. Sunt soluția ideală pentru un prânz savuros și aromat.

Paste Fettuccine cu Ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: FainoaseCuisine: ItalianaDifficulty: Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

15

minutes
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g paste fettuccine

  • 500 g ciuperci

  • 2 căței de usturoi

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 linguriță pătrunjel

  • 1 jumătate linguriță de sare

  • parmezan ras

Mod de preparare

  • Începem cu ciupercile care se curăță, se spală și se taie felii. Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul și usturoiul curățat de coajă și tăiat în 2. Când ia o culoare frumoasă, aurie, îl scoatem din tigaie și îl aruncam, nu îl lăsăm să se ardă.
  • În uleiul aromatizat se pun ciupercile să se prăjească. Vom vedea că vor lăsa un pic de apă. Amestecam bine și după ce a dispărut apa din ciuperci și ele sau rumenit puțin adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
  • Se pregătesc pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se clătesc cu apă rece și se adaugă peste compoziția de ciuperci preparată. Se țin cam 2 minute la foc mic și se amestecă ușurel. Se stinge focul și se adaugă parmezanul ras.
  • Se amestecă pentru combinarea ingredientelor. Dacă vi se par cam uscate, adaugăm câteva linguri de apa în care a fiert pasta. Pastele sunt gata!

Note bucătar

  • Le servim imediat alături de un pahar de vin alb sec.
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentCrap Prajit
Articolul următorSupă de Pește
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.