Timp de pregatire: 10 min
Timp de fierbere: 15 min
Gata in: 25 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre un tip de paste proaspete numite fettuccine care vin din insorita Italie. Este o rețeta delicioasa, asta dacă vă plac ciupercile si pastele și sunt ușor de preparat. Sunt soluția ideala pentru un prânz savuros și aromat. Asadar, sa incepem:

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel
  • 500 g paste fettuccine
  • 1 jumatate lingurita de sare
  • parmezan ras

Mod de preparare

1Începem cu ciupercile care se curata, se spala și se taie felii. Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul și usturoiul curățat de coaja și tăiat în 2. Când ia o culoare frumoasa, aurie, îl scoatem din tigaie și îl aruncam, nu îl lăsăm să se ardă.

2În uleiul aromatizat se pun ciupercile să se prăjească. Vom vedea că vor lăsa un pic de apa. Amestecam bine și după ce a dispărut apa din ciuperci și ele sau rumenit puțin adaugam pătrunjelul tocat mărunt.

3Se pregătesc pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se clătesc cu apă rece și se adaugă peste compoziția de ciuperci preparată. Se tin cam 2 minute la foc mic și se amesteca ușurel. Se stinge focul si se adaugă parmezanul ras.

4Se amesteca pentru combinarea ingredientelor. Dacă vi se par cam uscate, adaugăm câteva linguri de apa în care a fiert pasta. Pastele sunt gata! Le servim imediat alături de un pahar de vin alb sec. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here