Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Chiftele Țărănești la Cuptor, o rețetă îndrăgită de noi românii, o rețetă gustoasă, dar și puțin mai sănătoasă față de rețeta clasică de chiftele prăjite! Mărturisesc că, deși îmi plac mult și chiftelele prăjite în tigaie, eu le fac mai des pe acestea la cuptor, sunt foarte delicioase. Este bine uneori să ne gândim și la sănătatea noastră, până la urmă trebuie să ținem minte că nu trebuie să exagerăm cu mâncarea, totul cu moderație!

Chiftele Țărănești la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: IranianăDifficulty: Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

40

minutes
Calorii / 100 g

175

kcal
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1,5 kg carne tocată de porc

  • 2 cartofi curățați

  • 4 cepe

  • 150 g pesmet

  • 3 ouă

  • 15 căței de usturoi

  • pătrunjel uscat

  • 1 plic condiment pentru chiftele

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Îndepărtăm codița de la ceapă, apoi o tăiem în patru bucăți. O punem separat într-o farfurie și repetăm acest lucru până terminăm de tăiat toată ceapa. Adăugăm bucățile de ceapă într-un tocător electric și le mărunțim bine. Același lucru facem și cu cartofii, dar și cu usturoiul și anume îi tăiem în bucățele mai mici și folosim tocătorul electric pentru mărunțire.1 - Chiftele Țărănești la Cuptor
  • Punem carnea tocată într-un bol mai mare. Peste adăugăm ceapa mărunțită, cartofii și usturoiul obținute mai devreme. Continuăm cu ouăle, pătrunjel uscat, pesmet și plicul de condimente pentru chiftele. Nu uităm de piper, dar și de sare, o mică notă la sare ar fi că deoarece condimentele de chiftele sunt sărate, este posibil să nu mai trebuiască să condimentăm cu atât de multă sare ca de obicei. Începem să amestecăm cu o lingură, dar pentru a fi siguri că toate ingredientele se vor încorpora în compoziția de chiftele, eu amestec și cu mâna.2 - Chiftele Țărănești la Cuptor
  • După ce am terminat, începem să formăm chiftelele noastre. Ungem bine mâinile cu ulei, luăm compoziție cât pentru 1 chiftea și o modelăm în ce formă dorim, eu prefer pentru chiftelele la cuptor forma de biluță. Repetăm acest proces până terminăm de făcut toate chiftelele. Le băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute la 200 de grade și rețeta noastră de Chiftele Țărănești la Cuptor este gata!3 - Chiftele Țărănești la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Folosim un tocător electric pentru că așa chiftelele vor ieși mai pufoase!
  • Pentru chiftelele la cuptor carnea tocată trebuie să fie mai grasă. Multe persoane folosesc și carne de vită în combinație cu cea de porc, dar dacă punem carne de vită trebuie să mai adăugăm și ceva cu grăsime, untură sau șuncă.
  • Dacă vedem că, compoziția noastră este prea moale, mai putem adăuga pesmet, acesta o va întări!
  • Chiftelele se fac mai mari pentru că atunci când se coc, se micșorează!
  • Poftă mare la chiftele țărănești la cuptor delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentCartofi cu Morcovi la Cuptor
Articolul următorPrăjitură de Post cu Nucă și Cacao
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.