Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Plăcintă cu Iaurt și Stafide, o rețetă de plăcintă foarte gustoasă și aromată. Se prepară relativ ușor, fără prea mult efort. Se prepară cu ingrediente ce le avem la îndemână, ce se găsesc practic în frigiderul fiecăruia dintre noi și nu necesită tehnici complicate. Cu siguranță va fi pe placul familiei dumneavoastră, aproape că nu veți avea timp să vă dați seama când dispare din farfurie!

Plăcintă cu Iaurt și Stafide

5 from 1 vote
Course: Fainoase, PlacinteCuisine: Est EuropeanăDifficulty: Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

30

minutes
Calorii / 100 g

182

cal
Gata în

1

hour 

45

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 10 ouă

  • 1 kg iaurt (10% grăsime)

  • 250 g zahăr

  • 40 g griș

  • un praf de sare

  • 700 g foi de plăcintă

  • 100 g unt topit

  • 100 ml ulei

  • 1 esență de vanilie

  • 200 g stafide

Mod de preparare

  • Punem ouăle într-un bol mai mare. Cu ajutorul unui tel, le batem bine, apoi adăugăm un praf de sare. Punem zahărul treptat, în timp ce amestecăm și îl batem bine până se dizolvă. Turnăm esența de vanilie și continuăm amestecarea. După, adăugăm iaurtul, care trebuie să fie la temperatura camerei și amestecăm din nou până se încorporează. La final, adăugăm grișul și îl încorporăm și pe acesta.1 - Plăcintă cu Iaurt și Stafide
  • Untul topit îl amestecăm cu ulei. Foarte important, untul trebuie să fie răcit. Cu acest amestec, ungem bine tava de copt, atât la bază cât și pe pereții acesteia. Numărăm foile de plăcintă și le împărțim în 3. Noi am avut 24, deci 8 foi pe strat. Așezăm prima foaie în tavă și cu ajutorul unei pensule, o ungem bine, pe toată suprafața. Punem și a 2-a foaie peste și la fel, o ungem bine. Repetăm acest procedeu și cu celelalte, până ajungem la 8, așa vom crea primul strat de foi.2 - Plăcintă cu Iaurt și Stafide
  • După ce avem primul strat de foi gata, adăugăm jumătate din stafide. Peste stafide, turnăm jumătate din compoziția obținută anterior și o nivelăm. Continuăm exact ca mai devreme, adăugând câte o foaie, o ungem bine, adăugăm alta, până facem iar 8. Apoi, punem cantitatea rămasă de stafide, restul de compoziție cu iaurt, și păstrăm pentru deasupra 1 polonic. Nivelăm bine compoziția.3 - Plăcintă cu Iaurt și Stafide
  • Pentru ultimele 8 foi repetăm procedeul de mai devreme. Când este gata, adăugăm și ultimul polonic de compoziție și îl nivelăm. Punem plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute la 180 de grade. Când este gata, să nu vă speriați dacă plăcinta s-a umflat! Este ceva normal și imediat cum o scoatem veți vedea că începe să se dezumfle! Pudrăm cu zahăr vanilat și Plăcinta noastră cu Iaurt și Stafide este gata!4 - Plăcintă cu Iaurt și Stafide

Video Reteta

Note bucatar

  • Zahărul vanilat poate fi pus după gust, mai mult sau mai puțin în funcție de preferințele dumneavoastră.
  • Dacă nu vă plac stafidele, puteți pune ce fructe uscate doriți dumneavoastră!
  • Poftă mare la o plăcintă delicioasă și aromată!
- Reclamă -
Articolul precedentCozonac Grecesc cu Piure de Castane și Ciocolată Albă sau Tsoureki
Articolul următorSalată Ușoară cu Ton și Fasole
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.