Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Varză Murată la Cuptor cu Carne de Pui! Vă mărturisesc sincer că nu îmi imaginez iarna sau zilele friguroase fără aceasta mâncare. O fac destul de des și pentru faptul că am varza mea murată proprie. Poate să fie pregătită cu cârnați, jumări sau simplă. Cred că oricare variantă are gustul ei deosebit. Eu astăzi am ales să o pregătesc cu pulpe dezosate de pui.

Varză Murată la Cuptor cu Carne de Pui

5 din 1 vote
Fel: Pui, Retete cu carneBucătărie RomaneascaDificultate Medie
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

2

hours 

10

minutes
Gata în

2

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 verze murate potrivite

  • 5 pulpe dezosate

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 2 foi de dafin

  • 1 linguriță cimbru

  • 1 pahar de ulei (100 ml) sau 50 g de untură

  • 500 ml apă

Mod de preparare

  • Spălăm varza, tăiem cotoarele și o facem fideluță sau juliene. Gustați și dacă este prea acră sau sărată, în acest caz o punem la desărat într-un castron mai mare cu apă, timp de 1 oră. Apoi o lăsăm la scurs într-o strecurătoare.
  • Scursă bine de zeamă, eventual o strângem cu mâna dacă este necesar, o punem într-o tavă, vas yena sau ce avem. Adăugăm foile de dafin, cimbru, morcovul și ceapa. Adăugăm carnea, uleiul și apa.
  • O acoperim cu un capac sau o folie de aluminiu și o punem în cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute. Înlăturăm folia sau capacul, amestecăm, reducem focul la 180 de grade și o mai lăsăm cam 1 oră și jumătate până se rumenește ușor.

Note bucatar