Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă, o rețetă de tort deosebit de gustoasă. Iubitorii cremelor de ciocolată sunt sigură că vor fi încântați, deoarece combinația de frișcă cu jeleul de căpșuni, cremele și baza de biscuiți cu unt se îmbină perfect. Rezultatul, un gust de nedescris, o explozie de arome delicioase. Acest tort nu necesită coacere, doar un pic de timp liber și bineînțeles pasiune pentru gătit!

Această rețetă o am de la o colegă de servici și bună prietenă, care cu ocazia unei aniversări a venit cu acest tort la muncă. Sincer, când l-am văzut prima dată am rămas plăcut impresionată. Totuși, am zis în mintea mea, voi gusta doar puțin, cât să onorez ziua sa de naștere (asta deoarece nu vreau să exagerez cu dulciurile!). Vă mărturisesc însă, că după prima înghițitură, am mai luat una și încă una până ce am dat gata felia mea. Acest tort a fost foarte apreciat și colega mea a primit o mulțime de complimente. Și eu cum sunt pasionată de gătit, dar mai ales de făcut prăjituri, m-am gândit să împărtășesc cu dumneavoastră rețeta acestui tort gustos, aromat și minunat. Apropo, sper că v-a plăcut ultima mea rețetă, nu? Rețeta de Ruladă de Biscuiți cu Nucă de Cocos și Banane este un deliciu!

Am cerut rețeta colegei mele care printre altele țin să precizez că a lucrat în trecut într-un restaurant. Cu dragă inimă mi-a dat rețeta, menționând faptul că este “preluată” de la un alt coleg din acele timpuri. Practic în timp ce era pregătită, a fost atentă și a “furat” rețeta! Și uite așa v-am povestit și povestea tortului de astăzi! Vă propun să încercați această rețetă, eu cred că așa cum mi-a plăcut și mie, cred că o să vă placă și dumneavoastră! Aștept să îmi scrieți în comentarii dacă într-adevăr așa a fost!

Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă

5 from 2 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: AustriacaDifficulty: Ridicata
Porții

12

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

2

hours 
Calorii / 100 g

495

cal
Timp la frigider

4

ore
Gata în

6

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Tort
  • 200 g biscuiți simpli

  • 150 g unt

  • 200 g ciocolată cu lapte

  • 200 g ciocolată amăruie

  • 200 g ciocolată albă

  • 40 g gelatină

  • 100 g de căpșuni congelate

  • 1 l frișcă lichidă

  • Decor
  • 100 g de căpșuni proaspete

  • 50 g coacăze

Mod de preparare

  • Vom începe prin a topi untul într-un vas potrivit, cu ajutorul unei linguri de lemn. Când acesta este gata, îl așezăm pe masa de lucru împreună cu biscuiții dați prin răzătoare. Într-un castron de plastic mai mare, punem biscuiții, untul topit și amestecăm, până ce acesta se încorporează bine. Turnăm compoziția obținută în forma pentru tort și o nivelăm foarte bine cu o lingură de lemn. Când am terminat o vom pune la frigider.1 - Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă
  • Punem pe foc un vas în care adăugăm 150 ml de frișcă lichidă. Peste ea punem ciocolata amăruie și amestecăm până devine ca o cremă. Cât timp crema de ciocolată se răcește pregătim gelatina. Într-o ceșcuță punem apă cât să acopere 10 g de gelatină. La rândul ei ceșcuța o punem într-o oală cu apă fierbinte, fără să o acoperim. O lăsăm acolo timp de 10 minute. Într-un alt bol batem cu mixerul 100 ml de frișcă lichidă, foarte bine. După ce toate sunt gata, vom încorpora gelatina cu crema de ciocolată, ar trebui să se mai îngroașe puțin. Turnăm ce am obținut peste frișca bătută cu mixerul anterior și amestecăm până ce consistența acesteia devine pufoasă. Turnăm totul în forma pentru tort, peste biscuiți și nivelăm bine. Lăsăm iar la frigider.2 - Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă
  • Repetăm același procedeu și pentru crema de ciocolată cu lapte, diferența bineînțeles fiind că în loc de ciocolată amăruie, punem ciocolată cu lapte. Turnăm și nivelăm bine peste crema de ciocolată amăruie, care a stat deja la frigider. Când am terminat, punem din nou la frigider.3 - Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă
  • Pentru jeleul de căpșuni punem într-un vas pe foc cele 100 g de căpșuni congelate, turnăm apă peste ele, cât să le acopere, iar apoi punem 2 linguri de zahăr. Amestecăm bine totul, noi am și sfărâmat căpșunile pentru a fi mai ușor de mâncat! Repetăm procedeul cu hidratarea gelatinei. Când compoziția de căpșuni s-a răcit, turnăm gelatina peste ele și amestecăm. Scoatem forma de tort din frigider și deasupra punem și stratul de jeleu de căpșuni. Nivelăm puțin și punem iar la frigider. Preparăm iar cremă de ciocolată pentru următorul strat, de această dată cu ciocolată albă. Turnăm în forma de tort, bineînțeles după ce jeleul de căpșuni s-a răcit. Punem iar la frigider.4 - Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă
  • După ce se răcesc toate bine, scoatem tortul nostru din frigider și este timpul pentru ornat! Punem într-un pos frișcă bătută din cea lichidă rămasă (ar trebui să vă rămână cam 250 de ml). Ornăm cu frișcă după preferințe, iar apoi punem deasupra, la fel după preferințe, fructe tăiate sau întregi (noi am folosit căpșuni tăiate felii și coacăze roșii). Îl punem pentru o ultimă oară la frigider pentru minim 4 ore. După ce a stat bine la frigider, îl scoatem din forma de tort și Tortul nostru în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă este gata!5 - Tort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă

Video Reteta

Note bucatar

  • Jeleul îl puteți face din fructele preferate, important este să respectați gramajul și indicațiile pentru el.
  • Poftă mare la un tort super frumos și super delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentMucenici Moldovenești cu Miere și Nucă
Articolul următorNegresă de Post cu Banane
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!