Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Salată de Andive cu Ton, ce folosește o legumă mai puțin cunoscută la noi, un fel de salată, ce poate fi gătită sau folosită crudă. Este cunoscută pentru frunzele ei albe, cărnoase, ușor amărui și mai ales foarte sănătoase. Andivele sunt recoltate iarna și se numără printre verdețurile de care ne putem bucura în sezonul rece. Sunt extrem de hrănitoare pentru organismul uman și conțin puține calorii. În compoziția andivelor găsim 90% apă, vitamine (A, C, B2, B9, E, K), minerale (fier, seleniu, zinc, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, mangan), beta caroten, glucoză, glucide, lipide, antioxidanți și fibre. Acestea fiind spuse, cred că v-am convins să îi dați un pic de atenție când o vedeți în piețe sau supermarket-uri, să o cumpărați și să o pregătiți familiei dumneavoastră. Cum spuneam mai sus se consumă sub forma de salată, stropite cu suc de lămâie, sau diferite maioneze. Ori sosuri, sau în combinație cu legume și fructe, totul depinde de imaginația fiecărei gospodine. Se mai pot găti fierte, în aburi, pe foc sau în cuptor. Sunt excelente în supe de legume sau ca și garnituri. Eu pentru astăzi am ales să o pregătesc ca o salată crudă.

Salată de Andive cu Ton

5 din 1 vote
Fel: Retete rapide, SalateBucătărie BelgianaDificultate Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

10

minutes
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 andive mari

  • 2 cutii conservă de ton

  • 5 ouă fierte

  • 4-5 linguri de smântână sau iaurt gros

  • 2 linguri suc de lămâie

  • 3 linguri porumb dulce

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Spălăm andivele, le desfacem frunză cu frunză. Andivele foarte tinere nu sunt amare, dar dacă totuși sunt, vom pune frunzele spălate în apă cu sare și 3 linguri de oțet pentru 30 de minute. După acest timp ar trebui să dispară gustul amar.
  • Tocăm andivele în bucăți potrivite. Scurgem tonul de ulei sau de lichidul de conservare la fel și porumbul, într-un bol. Se amestecă cu restul ingredientelor, ușor, până la omogenizare.
  • O putem servi imediat, dar se poate păstra și în frigider la rece câteva ore, este la fel de gustoasă.

Note bucatar

  • Dacă am ținut andivele în apă le scurgem și le ștergem bine, altfel vor lăsa apă în castron.
  • Poftă bună la o salată mai deosebită, dar foarte delicioasă!