Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Salată de Andive cu Ton, ce folosește o legumă mai puțin cunoscută la noi, un fel de salată, ce poate fi gătită sau folosită crudă. Este cunoscută pentru frunzele ei albe, cărnoase, ușor amărui și mai ales foarte sănătoase. Andivele sunt recoltate iarna și se numără printre verdețurile de care ne putem bucura în sezonul rece. Sunt extrem de hrănitoare pentru organismul uman și conțin puține calorii. În compoziția andivelor găsim 90% apă, vitamine (A, C, B2, B9, E, K), minerale (fier, seleniu, zinc, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, mangan), beta caroten, glucoză, glucide, lipide, antioxidanți și fibre. Acestea fiind spuse, cred că v-am convins să îi dați un pic de atenție când o vedeți în piețe sau supermarket-uri, să o cumpărați și să o pregătiți familiei dumneavoastră. Cum spuneam mai sus se consumă sub forma de salată, stropite cu suc de lămâie, sau diferite maioneze. Ori sosuri, sau în combinație cu legume și fructe, totul depinde de imaginația fiecărei gospodine. Se mai pot găti fierte, în aburi, pe foc sau în cuptor. Sunt excelente în supe de legume sau ca și garnituri. Eu pentru astăzi am ales să o pregătesc ca o salată crudă.
Salată de Andive cu Ton
- Reclamă -