Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre Raci Fierți, o rețetă ușor de făcut și în timp scurt. Mărturisesc (ca și la alte rețete cu care nu eram obișnuită) că îmi venea cumva pe dos și nu credeam că o să îi mănânc vreodată. Având ocazia să îi gust mi-am dat seama că sunt chiar buni și așa că, câteva ori pe an, ii gătesc și eu.

Raci Fierți

5 from 1 vote
Fel: Peste, Retete cu carneBucătărie MediteraneanaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

10

minute
Gata în

20

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 raci

  • apă cât să ii cuprindă

  • 2-3 căței de usturoi

  • 2 foi de dafin

  • sare

  • piper boabe

Mod de preparare

  • Se aleg racii, se spală cu apă rece, îndepărtând eventualele reziduuri și urmele de mâl de pe piciorușe.
  • Se pune apă la fiert, doar atât cât avem nevoie să acopere racii, cu sare și condimentele de mai sus, sau puteți adăuga și altele după gust, un exemplu ar fi un pic de oțet. Menționez că apa trebuie să fie un pic sărată (la 4 litri de apă, punem 1 lingură rasă de sare).
  • Când apa clocotește, se pun racii toți deodată. Se acoperă cu capac și se țin 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Apoi se oprește focul și se lasă să se răcească în zeama lor. Se servește carnea din cozi și clești cu mujdei de usturoi și oțet.

Note bucatar

  • Racii trebuie să fie toți vioi, dacă printre ei este vreunul mort se aruncă imediat.
  • Sunt deosebit de delicioși!
  • Poftă bună și spor la gătit!