Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Piept de Pui cu Cartofi și Cașcaval la Cuptor, o rețetă simplă și gustoasă, ce poate fi preparată chiar și de începători între-ale bucătăriei, după părerea mea. Un pic diferită de rețetele tradiționale, dar fragedă și suculentă. Vorba lungă sărăcia omului, așa că, să începem!

Piept de Pui cu Cartofi și Cașcaval la Cuptor

5 from 1 vote
Course: Pui, Retete cu carneCuisine: ElvetianaDifficulty: Medie
Porții

6

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

40

minutes
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui

  • 100 g cașcaval

  • 2 c ăței de usturoi

  • 1 ceapă

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 150 g smântână de gătit

  • 3 linguri pastă de roșii (bulion)

  • 3 cartofi tăiați rondele

  • 1 legătură pătrunjel verde tocat

  • zeamă de la o jumătate de lămâie

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/2 linguriță piper

Mod de preparare

  • Carnea se spală, se crestează cu ajutorul unui cuțit. Se pune usturoiul în tăieturile formate și apoi într-o tavă încăpătoare, unsă cu ulei. Se condimentează cu sare și piper, apoi se pune ceapa curățată, spălată și tăiată juliene sau mărunt, cum vă place.
  • Se aromatizează cu zeamă de lămâie, apoi adăugăm smântână de gătit, 3 linguri sos de roșii sau bulion. Se amestecă cu o spatulă sosul. Deasupra, pe marginea tăvii, se așează cartofii de asemenea spălați, curățați și tăiați rondele.
  • Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce e gata, se scoate tava din cuptor și se presară cașcaval ras.
  • Se reintroduce în cuptor pentru alte 10 minute. Când capătă o culoare frumoasă aurie, se scoate din cuptor și se presară pătrunjelul verde tocat. Și este gata!

Note bucatar

  • Poftă mare la o mâncare delicioasă!
  • Aștept comentariile dumneavoastră!
- Reclamă -
Articolul precedentPateuri cu Brânză și Crenvurști
Articolul următorCarne de Pui Prăjită în Sos Arăbesc
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!