Bună ziua dragii mei! Dacă vă place pieptul de pui, vă propun astăzi rețeta de Piept de Pui cu Ardei la Cuptor, o rețetă foarte gustoasă și sățioasă. Combinația cărnii de pui cu ardei va fi pe placul întregii familii, vă garantez! Plus că această rețetă merge foarte bine cu rețeta de Cartofi la Cuptor!

Piept de Pui cu Ardei la Cuptor

5 from 2 votes
Course: Pui, Retete cu carneCuisine: SpaniolaDifficulty: Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

45

minutes
Timp preparare

10

minutes
Gata în

55

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui

  • 1 ardei roșu

  • 1 ardei galben

  • 2 ardei verzi iuți

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 4 linguri muștar

  • 2 linguri miere

  • zeama de la o lămâie

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin pregătirea cărnii. Se porționează pieptul de pui în bucăți potrivite, cum vă vine dumneavoastră la îndemână. Apoi, acesta se condimentează cu sare și piper. Îl vom pune într-un castron și vom începe să tăiem legumele. Le punem și pe acestea în același castron.1 - Piept de Pui cu Ardei la Cuptor
  • Într-un alt castron se amestecă mierea cu zeama de lămâie până devine totul omogen. Se pune uleiul de măsline și apoi muștarul și se amestecă în continuare. La final se adaugă sare și piper pentru gust.2 - Piept de Pui cu Ardei la Cuptor
  • Sosul obținut se toarnă peste compoziția de carne și ardei pentru aromatizare. Se pune totul într-o tavă, se mai amestecă puțin și apoi se introduce la cuptor pentru 45 de minute. E gata când carnea este pătrunsă, frumos rumenită și legumele moi.3 - Piept de Pui cu Ardei la Cuptor
  • Cât timp se face carnea, haideți să pregătim și garnitura de Cartofi la Cuptor. În tava de copt se toarnă ulei de măsline. Se pun cartofii deasupra și se condimentează bine cu cimbru, rozmarin, sare și piper. Se amestecă puțin pentru ca toate acestea să intre bine în cartofi. Se introduc în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.4 - Piept de Pui cu Ardei la Cuptor

Video Reteta

Note bucatar

  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentCartofi la Cuptor
Articolul următorPilaf cu Carne la Cuptor
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!