Bună ziua dragii mei! Dacă vă place pieptul de pui, vă propun astăzi Piept de Pui cu Ardei la Cuptor, o rețetă foarte gustoasă. Combinația cărnii de pui cu ardei va fi pe placul întregii familii, garantez! Plus ca aceasta rețetă merge foarte bine cu Cartofi la Cuptor!

Piept de Pui cu Ardei la Cuptor

5 din 2 votes
Fel: Pui, Retete cu carneBucătărie SpaniolaDificultate Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

45

minutes
Timp preparare

10

minutes
Gata în

55

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui

  • 1 ardei capia rosu

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ardei gras verde

  • 1 ardei iute verde

  • 1 ardei iute rosu

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 4 linguri muștar

  • 2 linguri miere

  • zeama de la o lămâie

  • usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se porționează pieptul de pui în bucățele potrivite, cum vă vine dumneavoastră la îndemână. Se condimentează cu sare și piper. Într-un castron se pun bucățelele de piept de pui, dar și ardeii tăiați fâșii (ardeiul verde, galben, rosu și ardeiul iute verde și roșu).
  • Într-un castron se amesteca mierea cu zeama de lămâie pana devine totul omogen. Se pune uleiul de măsline și muștarul și se amesteca totul.
  • Sosul obținut se amesteca bine cu compoziția de carne și ardei pentru ca sosul să aromatizeze carnea și ardeii. Se pune totul într-o tava și se pune în cuptor la foc mic pentru 45 de minute. E gata când carnea este pătrunsă, frumos rumenită și legumele moi.

Note bucatar

  • Poftă bună!