Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Penne cu Smântână și Ciuperci, o rețetă care se prepară din ingrediente simple, puține, deloc costisitoare și cu minim de efort. Când vă întoarceți obosiți de la serviciu și nu aveți chef și timp să stați prea mult în bucătărie, puteți prepara aceste paste care sunt sățioase și gustoase. Sunt ideale la prânz, dar merg bine și seara pentru cină.

Penne cu Smântână și Ciuperci

5 din 1 vote
Fel: Fainoase, Paste fainoaseBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

15

minutes
Gata în

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g paste tip penne

  • 500 g ciuperci

  • 2 cepe

  • 5 căței de usturoi

  • 400 ml smântână de gătit

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 2 linguri făină

  • pătrunjel

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Păstrăm 1 cană de apă de la paste separat și apoi le scurgem.
  • Se curăță și se spală ceapa și usturoiul. Într-o tigaie punem uleiul, ceapa și usturoiul tocat mărunt și le călim cam 2-3 minute. Punem ciupercile curățate și feliate, dăm focul la mare și le lăsăm la făcut până se evapora apa din ele. Odată evaporată apa, le mai lăsăm în jur de 5 minute, până când încep să se rumenească.
  • Într-un bol amestecăm făina cu apa de la paste și smântâna. Micșorăm focul, apoi turnăm compoziția de smântână peste compoziția cu ciuperci. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se pune pătrunjelul tăiat mărunt, sare și piper după gust.
  • Pastele scurse în strecurătoare se pun în tigaie peste sos. Se amestecă totul bine și se servesc fierbinți.

Note bucatar

  • Sosul de smântână cu ciuperci se poate condimenta după gustul fiecăruia. Putem pune oregano, busuioc, rozmarin.
  • Se pot folosi orice tip de paste, spaghete, penne, etc.