Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pateuri cu Brânză și Crenvurști, un aperitiv gustos și ușor de realizat. Când doriți ceva mai altfel și desigur aveți și ceva timp la dispoziție, puteți prepara aceste pateuri delicioase. Rezultatul garantat, pateuri moi și pufoase, ce se topesc in gură! Puteți folosi brânza preferată sau le puteți umple după preferințele fiecăruia. Eu astăzi am ales să fac cu brânză, cașcaval și crenvurști.

Pateuri cu Brânză și Crenvurști

4 din 2 votes
Fel: Aperitive, Fainoase, Gustari, Paine, Porc, Pui, Retete cu carne, Retete rapideBucătărie FrantuzeascaDificultate Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

30

minutes
Timp la cuptor

30

minute
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 ou

  • 1 linguriță sare

  • 50 g zahăr (2 linguri rase)

  • 350 ml lapte călduț

  • 1/2 pahar de ulei (50 g)

  • 10 g drojdie uscată

  • 700 g făină

  • 50 g unt

  • Umplutura
  • 300 g brânză

  • 1 legătură mărar

  • 300 g cașcaval

  • 8-10 crenvurști

Mod de preparare

  • Într-un bol punem oul, sarea, zahărul și amestecăm cu telul. Adăugăm uleiul, laptele și drojdia uscată. Punem untul moale și făina. Amestecăm totul bine până obținem un aluat consistent. Se acoperă cu folie și un șervet curat. Se lasă la crescut într-un loc călduț, ferit de curenți reci de aer, pentru aproximativ 30 de minute, sau până își dublează volumul.
  • Într-un castron zdrobim brânză și o amestecam cu mărarul spălat și tocat mărunt. Pentru a doua umplutura, dăm cașcavalul prin răzătoare, iar crenvurștii ii tăiem bucățele mici.
  • Aluatul crescut îl punem pe planșeta de lucru, pudrată cu făina și îl lucrăm puțin. Îi dăm formă lungă ca de salam și îl împărțim în 4 părți egale. Luăm prima bucată de aluat și îi dăm o formă rotundă ca la cornulețe. Cu ajutorul unei rozete tăiem aluatul în opt. Vârful fiecărui triunghi obținut se taie în trei, patru liniuțe mici. Cum spuneam mai devreme exact ca la cornuri.
  • Punem o lingură de compoziție de brânză și mărar, sau cașcaval ras și o bucățică de crenvurști. Tragem ușurel vârful triunghiului zis și îl lipim de dedesubtul aluatului. Se ung cu gălbenuș bătut și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sau până capătă o culoare frumoasă aurie! Se așează pe un platou și se servesc calde.

Note bucatar

  • Aluatul este extrem de pufos. Merită încercat!
  • Poftă mare la pateuri delicioase și aștept comentariile dumneavoastră!