Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Orez cu Ardei și Carne de Pui la Cuptor, o rețetă relativ simplă de făcut, dar foarte gustoasă. Menționez că se poate prepara și fără carne și atunci obținem o mâncare delicioasă de post. Eu astăzi am ales să o pregătesc cu pulpe dezosate și a ieșit o minunăție.

Orez cu Ardei și Carne de Pui la Cuptor

5 din 1 vot
Fel: Pui, Retete cu carneBucătărie EuropeanaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

1

ora 
Gata în

1

ora 

10

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 pulpe dezosate

  • 1 cană orez

  • 3 căni de apă

  • 1 pahar de vin alb sec

  • 3 ardei (roșu, galben, verde)

  • 1 ceapă albă

  • 1 morcov

  • 3-4 roșii medii

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 2 foi de dafin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem cu curățarea ardeilor de cotoare și semințe, îi tăiem în felii subțiri ca fideaua și îi înăbușim într-o tigaie cu puțin ulei până se înmoaie. Separat, la foc mare, prăjim pulpele pe ambele părți până se rumenesc frumos. Le dăm deoparte, iar în uleiul rămas, călim ceapa, adăugăm morcovul și la urmă orezul. Amestecăm totul cu ardeii.
  • Așezăm toată compoziția într-o tavă sau un vas Yena, adăugăm carnea cu 3 căni de apă, paharul cu vin și roșiile tăiate în sferturi. Condimentăm cu sare și piper după gust, adăugăm foile de dafin, apoi îl punem în cuptorul încins până scade complet lichidul, iar boabele de orez sunt bine fierte și rămân întregi.

Note bucatar

  • Nu se ține în cuptor mai mult de 1 oră.
  • Se servește cald cu murături și gogoșari.
  • Poftă bună la un orez delicios!