- Reclamă -
Home Desert Nuci Umplute cu Cremă de Cacao

Nuci Umplute cu Cremă de Cacao

4968

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Nuci Umplute cu Cremă de Cacao, o rețetă care dacă vă este dor de gustul copilăriei o puteți încerca, este la fel de delicioasă ca altădată! Îmi amintesc cu drag bucătăria mamei în preajma sărbătorilor, plină de fel de fel de arome când abia așteptam să vedem platourile întinse cu bunătăți, negrese, faguri, albă ca zăpada sau televizor. Ce timpuri frumoase! Cred că ăsta este unul dintre motivele care m-au determinat să vă împărtășesc și vouă rețetele mamei mele și păstrez cu sfințenie rețetarul său de dulciuri, un caiet dictando din alte timpuri!

Nuci Umplute cu Cremă de Cacao

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

25

minutes
Timp preparare

2

hours 

25

minutes
Calorii / 100 g

403

cal
Timp la frigider

30

minute
Gata în

2

hours 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 550 g făină

  • 100 g zahăr

  • 250 ml lapte

  • 250 ml ulei

  • 2 ouă

  • 30 ml zeamă de lămâie

  • 1 pliculeț amoniu pentru prăjituri

  • sare

  • 2 pliculețe zahăr vanilat

  • Cremă
  • marginile rămase de la nucile coapte

  • 130 g unt (82% grăsime)

  • 150 ml lapte

  • 90 g zahăr

  • 50 g miez de nucă

  • 25 g cacao

  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Mod de preparare

  • Punem cele 2 ouă într-un bol mai mare și cu un tel le amestecăm. Apoi adăugăm laptele în timp ce continuăm amestecarea. Punem zahărul puțin câte puțin și îl încorporăm și pe acesta. Când am terminat adăugăm cele 2 pliculețe de zahăr vanilat și uleiul, pe care îl punem treptat, bineînțeles continuând să amestecăm. După ce am pus uleiul, nu uităm să adăugăm sarea, pentru gust! Când terminăm de amestecat, începem să punem făina, dar atenție și aceasta se pune treptat! După ce am pus 4 linguri de făină, e timpul să stingem amoniacul cu zeamă de lămâie și să îl adăugăm și pe acesta în compoziția noastră! Continuăm să amestecăm și desigur nu uităm să mai punem făină, din când în când.1 - Nuci Umplute cu Cremă de Cacao
  • Când aluatul începe să se formeze e timpul să frământăm cu mâna. Punem câteva linguri de făină și începem să frământăm. La fel ca înainte adăugăm făina treptat și prin frământare, o încorporăm. Facem acest lucru până terminăm toată făina. Când aluatul începe să devină elastic, îl scoatem pe masa de lucru și îl mai frământăm puțin. Apoi, îl punem într-o pungă de plastic și îl băgăm la frigider pentru 30 de minute. După acest timp îl scoatem din frigider și îl punem înapoi pe masa de lucru. Începem să îl porționăm în bucăți mici pe care apoi, cu ajutorul mâinilor, le formăm ca niște biluțe. Repetăm acest procedeu până terminăm de format tot aluatul.2 - Nuci Umplute cu Cremă de Cacao
  • Ungem forma de nuci cu ulei. Dăm drumul la foc la o intensitate mică și lăsăm forma să se încingă. Când s-a încins, începem să punem biluțele de aluat, până nu mai sunt locuri! Închidem forma și le lăsăm să se coacă pentru 3-4 minute. Când timpul a trecut, întoarcem forma și le lăsăm și pe partea cealaltă 2-3 minute. Le verificăm, cojile sunt făcute atunci când au o culoare frumoasă, aurie. Le scoatem pe o farfurie și le facem și pe celelalte până terminăm toate biluțele de aluat. Când cojile sunt gata, trebuie să le pregătim pentru a putea fi umplute. Facem acest lucru îndepărtând marginile de aluat suplimentar, ce au rămas din coacerea lor în formă. Mai mult de atât marginile rupte ne vor folosi și la pregătirea cremei, sunt unul din ingrediente! Când am terminat, le putem chiar căuta perechea, acest lucru ne va ajuta mai târziu la umplere!3 - Nuci Umplute cu Cremă de Cacao
  • Sfărâmăm în bucățele mici marginile de aluat care ne-au rămas de la cojile coapte. Același lucru facem și cu miezul de nucă, pe care îl tocăm mărunt. Apoi le punem într-un bol alături de cacao. Peste adăugăm pliculețul de zahăr vanilat și îl încorporăm. Adăugăm și zahărul tos și cu o lingură îl amestecăm și pe acesta în compoziție. Continuăm prin a pune lapte, treptat, cam 6 linguri sunt de ajuns, compoziția noastră trebuie să fie tare! Într-un alt bol punem untul, pe care îl batem bine cu un mixer. Când este gata, adăugăm compoziția pregătită mai devreme și le amestecăm până iese o cremă catifelată!4 - Nuci Umplute cu Cremă de Cacao
  • Luăm o coajă de aluat și o umplem cu cremă. O lăsăm jos, luăm altă coajă și o umplem și pe aceasta cu cremă. Le împreunăm, aici ne va ajuta faptul că le-am căutat pereche mai devreme și apoi nuca pregătită o dăm prin zahărul pudră și o punem pe platoul de servire. Repetăm acest pas până terminăm de pregătit toate nucile și rețeta noastră de Nuci Umplute cu Cremă de Cacao este gata!5 - Nuci Umplute cu Cremă de Cacao

Video Rețetă

Note bucătar

  • Amoniacul se poate stinge cu zeamă de lămâie sau dacă nu aveți, cu puțin oțet!
  • Forma de nuci se găsește în piețe, la orice magazin de uz casnic sau și mai simplu, pe internet!
  • Puteți folosi o pensulă sau dacă nu aveți, un prosop de hârtie absorbant.
  • Poftă mare la nuci umplute cu cremă delicioase!
- Reclamă -