Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Negrese cu Glazură de Ciocolată, o rețetă cu miresme de copilărie, cu amintiri dragi rămase în inima mea. Vorbim despre Crăciunul de altă dată cu miros de brad și arome ce nu se pot uita. Este o rețetă simplă, ușor de preparat și ce se poate pregăti cu puține ingrediente. Mama mea o prepara destul de des în multe variante. De sărbători îi făcea o glazură delicioasă, în post fără ouă, lapte sau unt. Oricum era, tare mai erau bune! De sărbători în special lângă brad, era o masă plină cu prăjituri. Nu lipseau niciodată Negresele Clasice, Albă ca Zăpada, Faguri, Nuci sau Cornulețele.

Negrese cu Glazură de Ciocolată

5 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: AmericanaDifficulty: Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

462

cal
Timp de odihnă

1

oră
Gata în

2

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Compozitie
  • 250 ml lapte

  • 250 g făină

  • 200 g zahăr brun

  • 100 g unt topit

  • 50 g cacao

  • 5 g praf de copt

  • 3 ouă

  • 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 100 g nucă măcinată

  • sare

  • Glazura
  • 160 g ciocolată cu lapte

  • 80 g ciocolată amăruie

  • 100 ml smântână de gătit

Mod de preparare

  • Începem prin a amesteca ingredientele solide. Pentru compoziția de negresă vom pune făina, praful de copt, cacaoa, zahărul brun, zahărul vanilat, iar la final puțină sare și vom începe amestecarea. Aproape de final, adăugăm și nuca măcinată în același bol și mai amestecăm puțin. Lăsăm deocamdată această compoziție și ne ocupăm de partea lichidă a amestecului. Vom bate cele 3 ouă într-un castronel, după care le vom pune în alt bol. Adăugăm laptele și untul topit și începem să le amestecăm bine. Când este gata, vom turna această compoziție lichidă peste cea solidă pregătită mai devreme și vom încerca să obținem din cele 2, compoziția noastră de negresă ce trebuie să fie omogenă.1 - negresa cu glazura de ciocolata
  • Pregătim o tavă, în care vom pune o foaie de copt. Turnăm compoziția obținută mai devreme, având grijă să nu lăsăm nimic în bol! Dar pentru persoanele ce au copii pe lângă ei, bineînțeles sărim acest pas, lăsați puțin și pentru ei, știm foarte bine că și nouă mama sau bunica ne lăsa! Nivelăm compoziția în tavă cu o lingură sau cu ce aveți la îndemână și considerați că vă poate ajuta cu acest lucru. Tava este gata să fie introdusă la cuptor! O punem la 150 de grade, timp de 45 de minute. După ce s-a copt, o vom scoate din cuptor, și o vom lăsa să se răcească pentru aproximativ 1 oră.2 - negresa cu glazura de ciocolata
  • Și acum e timpul să facem glazura! Punem pe foc o cratiță cu apă. Când începe să fiarbă, dăm focul la mic. Peste aceasta punem o altă cratiță sau un ibric mai mare în care punem ciocolata cu lapte și cea amăruie. Le lăsăm să se topească, iar apoi vom începe să le amestecăm. Punem și smântâna de gătit. Aceasta va ajuta glazura să devină mai moale. O turnăm peste negresă și o nivelăm frumos. Negresa noastră cu glazură este gata, o vom lăsa la rece pentru ca ciocolata de deasupra să se întărească.3 - negresa cu glazura de ciocolata
  • Se taie în pătrate sau romburi, cum vă place. Se așează frumos pe un platou și se pot servi. Negresele noastre sunt gustoase, aromate și elegante. Vă asigur că vor fi pe placul tuturor și vor dispărea din farfurie imediat, mai ales dacă aveți copii sau nepoței!4 - negresa cu glazura de ciocolata

Video Reteta

Note bucatar

  • În afară de glazură puteți pune marmelada preferată sau nuci măcinate.
  • Temperatura cuptorului să nu depășească 160 de grade. În acest fel se coace frumos și negresa nu va crăpa.
  • Aș zice că merită să încercați această rețetă, chiar dacă nu sunteți ași în bucătărie. Este ușor de preparat, iar rezultatul este foarte satisfăcător. Și cum vă reamintesc mereu, nimic nu compară cu ceea ce pregătim în casă!
  • Poftă mare la negrese delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentPlăcintă Învârtită cu Mere și Nuci
Articolul următorClătite Japoneze
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!