Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Negresă de Post cu Banane, o altfel de rețetă de negresă, numai bună pentru zilele de post, dar nu numai! Spun asta deoarece chiar dacă facem diverse diete, cure de slăbire sau ținem post, uneori avem dorința de a mânca ceva dulce fără prea multe calorii. Așa că, cu ingrediente puține, putem obține o negresă pufoasă, gustoasă și aromată care sper sa fie pe placul dumneavoastră și al familiei voastre.
Cum spuneam mai devreme ingrediente puține, la fel și timpul redus petrecut în bucătărie îi dă un alt plus, să zicem și ne convingem să o pregătim. Fiind foarte asemănătoare cu celebra prăjitură americană brownie, a prins și la noi într-o multitudine de variante, fie ele cu ingredientele clasice, fie de post sau vegane. Chiar și aici, pe site-ul nostru, avem două rețete de negresă și anume Negrese cu Glazură de Ciocolată și bineînțeles Negresă Clasică.
De ce vin și cu a treia rețetă? Mărturisesc că sunt o mare iubitoare de ciocolată și mai ales a prăjiturilor ciocolaterii! Doar că în această rețetă, în loc de făină folosim nuca de cocos, care în anumite circumstanțe o înlocuiește cu succes și bananele care trebuie să fie bine bine sfărâmate.