Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Negresă de Post cu Banane, o altfel de rețetă de negresă, numai bună pentru zilele de post, dar nu numai! Spun asta deoarece chiar dacă facem diverse diete, cure de slăbire sau ținem post, uneori avem dorința de a mânca ceva dulce fără prea multe calorii. Așa că, cu ingrediente puține, putem obține o negresă pufoasă, gustoasă și aromată care sper sa fie pe placul dumneavoastră și al familiei voastre.

Cum spuneam mai devreme ingrediente puține, la fel și timpul redus petrecut în bucătărie îi dă un alt plus, să zicem și ne convingem să o pregătim. Fiind foarte asemănătoare cu celebra prăjitură americană brownie, a prins și la noi într-o multitudine de variante, fie ele cu ingredientele clasice, fie de post sau vegane. Chiar și aici, pe site-ul nostru, avem două rețete de negresă și anume Negrese cu Glazură de Ciocolată și bineînțeles Negresă Clasică.

De ce vin și cu a treia rețetă? Mărturisesc că sunt o mare iubitoare de ciocolată și mai ales a prăjiturilor ciocolaterii! Doar că în această rețetă, în loc de făină folosim nuca de cocos, care în anumite circumstanțe o înlocuiește cu succes și bananele care trebuie să fie bine bine sfărâmate.

Negresă de Post cu Banane

5 din 1 vote
Fel: Desert, Dulciuri, Retete cu fructeBucătărie AmericanaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

10

minutes
Calorii / 100 g

174

cal
Gata în

1

hour 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 350 g banane

  • 200 g nucă de cocos

  • 50 g cacao

  • 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 100 ml ulei

  • 200 g zahăr brun

  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Într-un bol punem bananele și începem să le zdrobim, până acestea devin ca o pastă. Adăugăm zahărul brun, zahărul vanilat și puțină sare. Amestecăm bine până ce toate aceste ingrediente s-au încorporat. Punem și uleiul, inițial amestecând încet cu mâna, dar apoi putem folosi un mixer, pentru a fi mai eficienți.1 - Negresă de Post cu Banane
  • La final punem nuca de cocos și cacaoa continuând amestecarea cu mixerul, dar având grijă la început să-l folosim sporadic, pentru a nu împrăștia cacao peste tot! Când compoziția este gata, o vom lăsa cam 15 minute să se odihnească și pentru ca fulgii de nucă de cocos să se integreze bine.2 - Negresă de Post cu Banane
  • Pregătim o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm compoziția de negresă în ea, având grijă să nu lăsăm nimic! O întindem bine, până ce compoziția acoperă toată suprafața tăvii. O punem în cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 60 de minute.3 - Negresă de Post cu Banane
  • Când este gata, o scoatem din cuptor și o lăsăm la răcit pentru 15 minute. Apoi, cu ajutorul unei lingurițe și a unei strecurători de ceai, o decorăm cu zahăr pudră, doar un singur strat! Negresa noastră de Post cu Banane este gata!4 - Negresă de Post cu Banane

Video Reteta

Note bucatar

  • Este bine și important ca bananele să fie bine coapte.
  • Ca întotdeauna aștept comentariile dumneavoastră!
  • Poftă mare la o negresă “ușoară”, dar foarte delicioasă!
- Reclama -
Articolul precedentTort în Straturi cu Mousse de Ciocolată, Jeleu de Căpșuni și Frișcă
Articolul următorPrăjitură de Post cu Mere
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!