Bună ziua dragii mei! Astăzi vă propun rețeta de Macrou pe Pat de Legume la Cuptor, o rețetă sănătoasă și delicioasă, ideală pentru o cină în familie sau pur și simplu când doriți ceva ușor. Pentru mine este o rețetă dragă, cu parfum de copilărie și amintiri din bucătăria mamei mele. Mărturisesc că și eu îl gătesc destul de des familiei mele, și datorită faptului că l-am regăsit dintotdeauna în casa mamei și bunicii mele.

Spun mereu, ani în urmă nu se găseau multe varietăți de pește, macroul în schimb era mai mereu în magazine. Așa se face că o dată pe săptămână era nelipsit din meniul familiei mele, așa cum este rețeta de astăzi sau prăjit, cu mujdei de usturoi și mămăliguță caldă.

Un alt motiv pentru care îl prepar destul de des este și faptul că este foarte sănătos și aduce multe beneficii organismului uman. Este bogat în acizi grași Omega 3 și conține o multitudine de vitamine și minerale. Una foarte importantă este vitamina B12, atât de necesară sistemului imunitar. Este bogat în proteine și o sursă excelentă de seleniu. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și susține o stare mentală sănătoasă. Ajută de asemenea la reducerea nivelului trigliceridelor, unul dintre factorii de risc ale bolilor cardiovasculare. De legume ce să vă mai spun? Trebuie consumate cât de des posibil fiind necesare și sănătoase.

Macrou pe Pat de Legume la Cuptor

5 din 2 votes
Fel: Peste, Retete cu carneBucătărie EvreiascaDificultate Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

20

minutes
Calorii / 100 g

130

cal
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 trunchiuri de macrou

  • 5 morcovi potriviți

  • 500 g roșii cherry

  • 1 ardei gras roșu

  • 2 ardei galbeni

  • 1 ceapă roșie

  • 1 dovlecel

  • 5 cartofi

  • 1 lămâie

  • câteva foi de dafin

  • cimbru

  • busuioc

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Vom începe prin a săra peștele, după care îl vom lăsa la marinat. Cât timp peștele stă la marinat, vom pregăti legumele. Tăiem cartofii cubulețe, apoi îi punem într-un bol mai larg. Morcovii îi vom tăia rondele, ardeiul fâșii și apoi cubulețe mici, dovlecelul în două și apoi fâșii rondele mari, ardeiul galben cubulețe mici, ceapa Julien și la final roșiile Cherry. Toate aceste legume tăiate le vom pune în bolul în care am pus cartofii cubulețe.1 - macrou pe pat de legume la cuptor
  • În tava de la cuptor adâncă, turnăm puțin ulei. Vom pune legumele tăiate anterior, apoi le vom condimenta cu sare, piper, cimbru și busuioc, iar cu o paletă le vom amesteca bine, astfel încât să formăm “patul”. Pentru a avea totul pregătit, vom tăia si lămâile pe din două și apoi fâșii. Așezăm câte 2 bucăți de lămâi tăiate în interiorul peștelui. Macroul astfel pregătit îl vom pune pe “patul” de legume, împreună cu alte 2 fâșii de lămâi tăiate, iar apoi vom mai condimenta încă 1 dată cu sare, piper, cimbru și busuioc. Suplimentar, printre pește, mai punem câte 1 foaie de dafin și puțin ulei, pentru aromă. Terminăm prin a turna 1 cană de apă și este gata de introdus la cuptor!2 - macrou pe pat de legume la cuptor
  • Se pune la cuptor la 200 de grade, iar după 30 de minute, se scoate și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se introduce din nou la cuptor pentru alte 30 de minute și este gata! Se pune pe o farfurie și este gata de servit!3 - macrou pe pat de legume la cuptor

Video Reteta

Note bucatar

  • Se toarnă deasupra peștelui puțin ulei, înainte de al introduce la cuptor, pentru ca peștele să iasă fraged.
  • După ce stă la cuptor pentru 30 de minute, se acoperă cu folie de aluminiu pentru ca legumele să fie moi.
  • Poftă bună la un macrou cu legume delicios!
- Reclama -
Articolul precedentClătite Japoneze
Articolul următorSupă de Pui cu Găluște
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!