Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ficăței de Pui la Cuptor cu Legume, o rețetă ușor de făcut, dar foarte gustoasă și sățioasă. Cu puține ingrediente pe care zic eu că le avem mai mereu în frigider, putem salva rapid cina.

Vă mărturisesc că este rețeta lăsată de tatăl meu, o persoană deosebită, dar care din păcate nu mai este printre noi. În puținul său timp liber, uneori pregătea anumite mâncăruri care practic îți lăsa gura apă. Simple, dar tare delicioase! Mărturisesc că eu personal m-am întristat când am gustat din nou acest preparat, după rețeta lui. Și m-am gândit cât de nedreaptă poate fi viața cu anumite persoane. Imediat însă am revenit la sentimente mai bune și am spus că trebuie neapărat să împărtășesc cu dumneavoastră această rețetă, dar și altele de la el. Le vom pregăti cu drag și le vom împărtăși vouă, în amintirea tatălui meu, care va fi mereu prezent, aici, cu noi.

Cum ziceam mai sus rețeta este relativ ușor de realizat, cu ingrediente puține, dar rezultat deosebit dacă vă plac ficățeii în combinația cu legume. În plus, în epoca asta modernă în care trăim, nu pierdem ore în șir în bucătărie așa cum din păcate făceau mamele și bunicile noastre, pentru că este o rețetă ce se prepară foarte rapid. Cu siguranță toți vor fi încântați de această rețetă mai deosebită, un pic altfel să spunem!

Ficăței de Pui la Cuptor cu Legume

5 from 1 vote
Course: Gustari, Pui, Retete cu carne, Retete rapideCuisine: BelgianaDifficulty: Usoara
Porții

6

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

167

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 caserolă cu ficăței de pui (500 g)

  • 6 felii de pâine toast

  • unt cât o nucă (30 g)

  • 2 cepe potrivite

  • 1 ardei gras mai mărișor sau 2 mai potriviți

  • 4 linguri pastă de roșii

  • 5 c 5 ăței de usturoi

  • 6 linguri de mazăre

  • 3 linguri ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem la fiert o oală cu apă. Când fierbe punem ficățeii în apa opărită, lăsându-i să fiarbă 5-10 minute, cât să își lase sângele. Cu ajutorul unei palete, îi punem la scurs într-o strecurătoare pentru alte 2-3 minute.1 - Ficăței de Pui la Cuptor cu Legume
  • Într-o tigaie punem untul, iar după ce se topește, adăugăm ficățeii pe care trebuie să îi rumenim puțin. Când sunt gata, se condimentează cu sare și piper. Într-o altă tigaie punem 2, 3 linguri de ulei de măsline, adăugăm ceapa și ardeiul tăiat fâșii și le călim pentru aproximativ 10 minute. Punem pasta de roșii, mazărea fiartă, apoi amestecăm și condimentăm cu sare și piper după gust.2 - Ficăței de Pui la Cuptor cu Legume
  • Prăjim pâinea toast, apoi o așezăm într-o tavă mai largă, eu am folosit de exemplu, tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Fiecare felie de pâine o ungem cu usturoi pisat, deasupra punem compoziția de ardei, mazăre, ceapă călită, precum și ficățeii. Se dă în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Și este gata!3 - Ficăței de Pui la Cuptor cu Legume

Video Rețetă

Note bucătar

  • Mazărea din conservă nu trebuie fiartă. În schimb, dacă o folosești pe cea congelată, va trebui pregătită după timpii indicați pe pungă, înainte de a o amesteca cu ceapa și ardeiul.
  • Merge de minune cu un pahar de vin alb sec.
  • Poftă mare la ficăței cu legume delicioși!
- Reclamă -
Articolul precedentPaste cu Ton în Sos de Roșii
Articolul următorPlăcintă Învârtită cu Mere și Nuci
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!