Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Cotlet de Porc cu Legume și Ciuperci la Cuptor, o rețetă de friptură fragedă, suculentă și foarte gustoasă. Se poate prepara oricând doriți ceva bun și consistent, necesită mai mult timp de pregătire, dar rezultatul este pe măsură! Carnea moale, rumenă, ardeiul copt bine, cartofii aurii ce au tras în ei toate aromele sosului din tavă, împreuna cu vinul în care simțim gustul dulce-acrișor fac din toate acestea un deliciu!

Cotlet de Porc cu Legume și Ciuperci la Cuptor

5 din 1 vote
Fel: Porc, Retete cu carneBucătărie FrantuzeascaDificultate Medie
Porții

6

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

2

hours 
Gata în

2

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 felii de cotlet de porc

  • 8 cartofi

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ardei verde iute

  • 500 g ciuperci champignon

  • 5, 6 roșii cherry

  • 1 ceapă albă

  • 1 ceapă roșie

  • 5 morcovi mici

  • 5 căței de usturoi

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 2 lingurițe boia de ardei dulce

  • 200 ml apă

  • 250 ml vin alb sec

  • sare

  • piper

  • tarhon

Mod de preparare

  • Începem cu condimentarea cotletelor cu sare, piper, tarhon și boia de ardei dulce, pe care le lăsăm la rece pentru 1 oră. Într-o tavă punem uleiul de măsline, cotletele aromatizate, apa, vinul și acoperim cu o folie de aluminiu. Dăm la cuptor la 200 de grade pentru 1 oră, având grijă să le mai întoarcem în acest timp.
  • În timp ce carnea sta în cuptor, spălăm, curățăm și tăiem legumele și ciupercile. După 1 oră scoatem tava din cuptor, punem legumele și ciupercile lângă carne, mai punem apă dacă este nevoie. Se acoperă din nou cu folia de aluminiu și o punem din nou la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade.
  • După trecerea timpului indicat mai sus, înlăturăm folia de aluminiu, dăm cuptorul la 220 de grade și mai lăsăm 15 minute pentru carne. Se va rumeni frumos. Lichidul din tavă a scăzut și s-a transformat într-un sos aromat. Ceapa și usturoiul sau topit, iar boiaua ii dă o culoare frumoasă! Friptura este gata! Ce miresme în bucătăria mea! Poftă bună la o friptură delicioasă!

Note bucatar

  • Friptura se lasă la odihnit 10 minute înainte de a o servi. Timpul de repaos este esențial pentru orice carne gătită.