Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Clătite Japoneze, o rețetă extrem de ușor de realizat, fină, de clătite pufoase și aromate. De ce am ales această rețetă? Pentru simplu fapt că mi-a atras atenția prin simplitatea ingredientelor, timpul de preparare rapid și rezultatul cu adevărat spectaculos.
Având ocazia să ajung pe meleagurile Japoniei, am fost impresionată de cultura lor, dar mai ales de ce și cum mănâncă. Din multitudinea lor de rețete, astăzi am ales să vă prezint aceste clătite, care aș spune că sunt oarecum asemănătoare cu cele americane.
Și astfel într-o frumoasă zi de primăvară, plimbându-mă alături de familia mea printr-un imens parc de cireși înfloriți, am văzut din loc în loc un tip stand-uri de persoane care pregăteau compoziția în cratițe uriașe, iar alții le coceau și vindeau pe loc. Un parfum îmbietor și fin care m-a făcut să mă opresc, să comand și practic să “fur rețeta”.