Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Clătite Japoneze, o rețetă extrem de ușor de realizat, fină, de clătite pufoase și aromate. De ce am ales această rețetă? Pentru simplu fapt că mi-a atras atenția prin simplitatea ingredientelor, timpul de preparare rapid și rezultatul cu adevărat spectaculos.

Având ocazia să ajung pe meleagurile Japoniei, am fost impresionată de cultura lor, dar mai ales de ce și cum mănâncă. Din multitudinea lor de rețete, astăzi am ales să vă prezint aceste clătite, care aș spune că sunt oarecum asemănătoare cu cele americane.

Și astfel într-o frumoasă zi de primăvară, plimbându-mă alături de familia mea printr-un imens parc de cireși înfloriți, am văzut din loc în loc un tip stand-uri de persoane care pregăteau compoziția în cratițe uriașe, iar alții le coceau și vindeau pe loc. Un parfum îmbietor și fin care m-a făcut să mă opresc, să comand și practic să “fur rețeta”.

Clătite Japoneze

4 from 2 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: JaponezaDifficulty: Usoara
Porții

9

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

298

cal
Timp de odihnă

10

minute
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 3 linguri miere

  • 120 g zahăr

  • 270 g făină

  • 1 esență vanilie

  • 30 ml apă călduță

  • 1 praf de copt

  • nutella sau finetti

Mod de preparare

  • Într-un bol mai adânc, punem ouăle, adăugăm zahărul, mierea și esența. Cu ajutorul unui tel (cel în formă de pară), amestecăm bine totul. Adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt. Continuăm amestecarea ingredientelor. Obținem un aluat fin, omogen, asemănător cu cel de chec sau de brioșe. Adăugăm și apa călduță, amestecăm ușor și acoperim bolul cu folie alimentară. Se lasă să se odihnească pentru aproximativ 10 minute.1 - clatite japoneze
  • Se pune o tigaie anti aderentă să se încingă, fără ulei. Îndepărtam folia alimentară și cu ajutorul unui polonic punem din compoziție în tigaia încinsă. Când vedem că face bule, cu ajutorul unei palete, întoarcem clătita pe partea cealaltă și o mai lăsăm cam 1 minut să se coacă bine. Continuăm așa până terminăm toată compoziția.2 - clatite japoneze
  • Luăm o clătită, o ungem cu Nutella sau Finetti, apoi punem o altă clătită deasupra și le unim marginile de jur împrejur. Le lăsăm alte 10 minute să se odihnească și să se aromatizeze crema, care se amestecă cu clătita și devine o bunătate! Le tăiem în două și le putem servi.3 - clatite japoneze

Note bucătar

  • Se pot umple cu ce cremă vă place, important este să nu exagerați cu umplutura.
  • Sunt ideale la micul dejun.
  • Respectați cu exactitate gramajul ingredientelor pentru a obține aluatul perfect.
  • Pentru coacerea clătitelor folosim neapărat o tigaie anti aderentă, pe care trebuie să o încălzim bine înainte de a pune compoziția.
  • Eu astăzi am decis să folosesc 6 ouă, specific faptul că din două ouă ies trei porții. Mi-au ieșit 18 bucăți, unite două câte două obținem nouă porții. Vă las pe dumneavoastră să decideți câte porții doriți și câte ouă folosiți.
  • Poftă mare la clătite pufoase si aromate!
- Reclamă -
Articolul precedentNegrese cu Glazură de Ciocolată
Articolul următorMacrou pe Pat de Legume la Cuptor
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!