Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciuperci Sote cu Smântână și Parmezan, o rețetă extrem de simplă de pregătit, dar bogată în rezultate. Și foarte delicioasă ar mai spune iubitorii de ciuperci. Din câteva ingrediente simple, la îndemâna oricui, putem salva un prânz sau o cină fără prea mult efort sau stat în bucătărie.

Ciuperci Sote cu Smântână și Parmezan

5 din 1 vote
Fel: Pui, Retete cu carne, Retete cu legume, Retete fara carneBucătărie EgipteanaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

15

minutes
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon proaspete

  • 300 ml smântână

  • 4 căței de usturoi

  • 30 g unt

  • 2 linguri ulei de măsline

  • parmezan ras fin

  • pătrunjel verde tocat mărunt

  • cimbru

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Ciupercile se curăță pentru a înlătura pământul și eventualele resturi vegetale sau impurități. Se spală și se pun într-o strecurătoare la scurs.
  • Într-o tigaie mai largă punem uleiul de măsline, dar și untul, pe care îl topim la foc mic. După ce untul s-a topit, punem ciupercile amestecând cu o spatulă. Adăugăm usturoiul pisat și lăsăm ciupercile la sotat 5-10 minute. După ce s-a evaporat toată apa lăsată de ciuperci, condimentăm cu sare, piper și cimbru.
  • Timp de 2 minute, dăm focul la mic, punem smântână și parmezan, amestecând bine totul. La final după ce am oprit focul, punem și pătrunjelul tocat fin.

Note bucatar

  • Se pot servi ca și garnitura. Astăzi eu le-am mâncat alături de piept de pui!
  • De asemenea sunt delicioase pe felii de pâine prăjită.
  • Poftă bună!