Bună ziua dragii mei! Astăzi vă propun rețeta de Ciulama de Pui cu Ciuperci și Smântână, o rețetă gustoasă și savuroasă ce face parte din rețetele tradiționale românești. Poate fi preparată în orice zi a săptămânii pentru prânz sau cină. Mărturisesc faptul că este o rețeta dragă inimii mele, spun asta pentru că mă duce cu gândul la copilărie, la mama mea, care o pregătea destul de des alături de mămăliguță caldă. Este ușor de făcut, delicioasă și cu siguranță va fi pe placul întregii familii!

Ciulama de Pui cu Ciuperci și Smântână

5 din 1 vote
Fel: Pui, Retete cu carneBucătărie TurceascaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui sau 4 pulpe de pui

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • o jumătate de țelină

  • 1 păstârnac

  • 2 linguri unt sau ulei

  • 2 linguri făină

  • 2 linguri smântână

  • 500 g ciuperci

  • 2 c ăței de usturoi

  • sare

  • piper

  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

  • Punem carnea la fiert într-o oală încăpătoare cu 2 litri de apă. Adunăm spuma formată când începe să fiarbă apoi adăugăm legumele curățate, tăiate în bucăți potrivite. Se lasă să fiarbă până ce carnea este fiartă și începe să se desprindă de pe os. Într-o tigaie se călesc ciupercile cu puțin ulei sau unt. Când sunt frumos rumenite, se scot și se dau deoparte.1 - ciulama de pui cu ciuperci si smantana
  • Carnea fiartă se dezosează și se înlătură pielea, apoi se taie în bucăți potrivite care se pun în tigaie să se rumenească frumos. Când capătă o culoare frumoasă aurie, se scoate și se dă deoparte. Completăm cu încă o lingură de ulei sau unt, apoi punem făina, amestecând până se dizolvă complet. Adăugăm acum 3 polonice de supă (sau apa în care a fiert carnea și legumele).2 - ciulama de pui cu ciuperci si smantana
  • Amestecăm încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm să fiarbă la foc mic până se îngroașă și capătă consistența unui sos. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați feliuțe fine și cele două linguri de smântână (asta pentru a da cremozitate sosului). Punem sare și piper după gust. La final, adăugăm carnea și ciupercile călite și lăsăm la foc mic preț de câteva minute. Ciulamaua noastră este gata. Se pune în farfurie și se presară pătrunjel verde tocat.3 - ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Note bucatar

  • Pentru un gust deosebit recomand pregătirea cu supa de carne.
  • În supa rămasă puteți să mai faceți niște găluște și aveți un alt fel de mâncare numai bun în serile reci de iarnă.
  • Puteți folosi orice tip de ciuperci, ce preferați dumneavoastră. Eu astăzi am folosit ciuperci Champignon. Merg bine chiar și cele din conservă.
  • Poftă mare la o ciulama delicioasă cu gust de copilărie și mult dor de mamă.
- Reclama -
Articolul precedentCarne de Pui Prăjită în Sos Arăbesc
Articolul următorPlăcintă Țărănească cu Mere
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!