Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciorbă de Pui a la Grec, o rețetă foarte cunoscută la noi. După cum bine știți, eu sunt adepta rețetelor tradiționale, dar odată cu internetul au apărut fel și fel de rețete. Acestea mi-au stârnit curiozitatea și m-au îndemnat să le prepar și eu. Una dintre ele este această ciorbă absolut delicioasă, ușor de făcut și fără să pierdeți prea mult timp în bucătărie.

Ciorbă de Pui a la Grec

5 din 1 vote
Fel: Ciorba, CiorbeBucătărie GreceascaDificultate Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

40

minutes
Calorii / 100 g

53

cal
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 piepți de pui

  • 1 ardei roșu

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ceapă mare

  • 2 morcovi

  • 1 țelină

  • 1 păstârnac

  • 2 ouă

  • 100 ml smântână

  • 3 linguri orez

  • 4 litri apă

  • 1 l ămâie

  • pătrunjel verde

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Tăiem pieptul de pui în bucăți. Într-o oală încăpătoare punem carnea să fiarbă la foc mic și adăugăm puțină sare. În timp ce fierbe vom avea grijă să înlăturăm spuma formată la suprafață. Fierbem supa pe foc mic, acoperită parțial cu un capac până când carnea este fiartă.1 - ciorba de pui a la grec
  • Odată ce carnea a fiert, iar supa este limpede, adăugăm legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe împreună cu orezul și lăsăm să fiarbă.2 - ciorba de pui a la grec
  • Amestecăm ouăle cu smântână și zeama unei lămâi și omogenizăm bine. Luăm oala de pe foc, adăugăm un polonic de supă în compoziția de ouă. Amestecăm bine până la omogenizare. Turnăm încet compoziția diluată înapoi în oală și amestecăm până la omogenizare.3 - ciorba de pui a la grec
  • Punem din nou vasul pe foc și îl lăsăm până vedem că dă primul clocot. Dacă mai este nevoie mai adăugăm sare și piper, apoi stingem focul.4 - ciorba de pui a la grec

Video Reteta

Note bucatar

  • Servim ciorba fierbinte cu pătrunjel tocat fin pus direct în farfurie.
  • Poftă bună la o ciorbă delicioasă!
- Reclama -
Articolul precedentOrez cu Ardei și Carne de Pui la Cuptor
Articolul următorPască cu Brânză de Vaci și Stafide
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!