Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o rețetă mai puțin cunoscută la noi și anume rețeta de Ciorbă de Pui a la Grec. După cum bine știți, eu sunt adepta rețetelor tradiționale, dar odată cu internetul au apărut fel și fel de rețete. Acestea mi-au stârnit curiozitatea și m-au îndemnat să le prepar și eu. Una dintre ele este această ciorbă absolut delicioasă, ușor de făcut și fără să pierdeți prea mult timp în bucătărie.

Ciorbă de Pui a la Grec

5 din 1 vote
Fel: Ciorba, CiorbeBucătărie GreceascaDificultate Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

40

minutes
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 piepți de pui

  • 1 ardei roșu

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ceapă mare

  • 2 morcovi

  • 1 țelină

  • 1 păstârnac

  • 2 ouă

  • 100 ml smântână

  • 3 linguri orez

  • 4 litri apă

  • 1 lămâie

  • pătrunjel verde

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Tăiem pieptul de pui în bucăți. Într-o oală încăpătoare punem carnea să fiarbă la foc mic. În timp ce fierbe vom avea grijă să înlăturăm spuma formată la suprafață. Fierbem supa pe foc mic, acoperită parțial cu un capac până când carnea este fiartă. Scoatem carnea din oală, apoi o tăiem fâșii.
  • Supa în care a fiert carnea, o strecurăm printr-o sită măruntă pentru a rămâne limpede. Adăugăm legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe împreună cu orezul și lăsăm să fiarbă.
  • Amestecăm ouăle cu smântână și zeama unei lămâi și omogenizăm bine. Luăm oala de pe foc, adăugăm un polonic de supă în compoziția de ouă. Amestecăm bine până la omogenizare. Turnăm încet compoziția diluată înapoi în oală și amestecăm până la omogenizare.
  • Punem din nou vasul pe foc și îl lăsăm până vedem că dă primul clocot. Dacă mai este nevoie mai adăugăm sare și piper, apoi stingem focul.

Note bucatar

  • Servim ciorba fierbinte cu pătrunjel tocat fin pus direct în farfurie.
  • Poftă bună la o ciorbă delicioasă!