Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Carne de Pui Prăjită în Sos Arăbesc, o rețetă simplă, gustoasă, dar mai puțin cunoscută la noi, poate și din cauza ingredientelor folosite. Mai anul trecut, când nu era toată această nebunie cu Coronavirus, eu împreună cu familia am decis să vizităm un loc minunat și anume Dubai. Ce am remarcat acolo era că, pe unde te duceai, în mall, în restaurante, în baruri, era un miros specific de condimente care m-a făcut curioasă. Așa că, într-o zi la prânz, vorbind un pic mai mult cu chelnerul, acesta a înțeles curiozitatea mea și mi-a adus acest fel de mâncare pe care vi-l propun și recomand eu astăzi.

Carne de Pui Prăjită în Sos Arăbesc

5 from 1 vote
Course: Pui, Retete cu carneCuisine: ArabeascaDifficulty: Medie
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Timp la frigider

2

ore
Gata în

2

hours 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g 500 carne de pui

  • 2 lingurițe pastă de usturoi

  • 3 lingurițe smântână de gătit

  • 1 linguriță suc de lămâie

  • 1 linguriță oțet

  • 1 linguriță coriandru

  • 1 linguriță cumen

  • 1 linguriță sare

  • 1 linguriță condiment Red Chilli

  • 1 linguriță condiment Green Chilli

  • 1 ceapă

  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

  • Într-un bol încăpător punem carnea de pui bucățele mici, adăugăm usturoi, smântână de gătit, oțet, zeama de lămâie, coriandru, cumenul, sare, condimentul Red Chilli, și ceapa tocată mărunt. Se amestecă totul bine și se lasă la macerat 2 ore, în frigider.
  • Și acum trecem la pregătirea sosului! Într-o tigaie anti-aderentă punem două cubulețe de unt, 1 linguriță condiment Red Chilli și 2 căței de usturoi curățați și tăiați mărunt. Adăugăm un sfert de cană de apă. Amestecăm totul și lăsăm 2, 3 minute la foc mic. Adăugăm 6 roșii tăiate cubulețe mici, sare, condimentul Green Chilli și jumătate de linguriță de zahăr. Lăsăm să fiarbă la foc mic până se leagă totul și devine un sos fin și cremos.
  • Carnea ținută la marinat se pune într-o tigaie cu două cubulețe de unt și se prăjește bine cu capac. Când devine frumoasă aurie, adăugăm sosul pregătit și trei linguri cu vârf smântână de gătit.
  • Amestecăm bine totul și lăsăm la foc mic alte 5 minute. Se oprește focul și se presară pătrunjel verde tocat.

Note bucătar

  • Condimentele le găsiți în orice supermarket!
  • Poftă mare la o mâncare delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPiept de Pui cu Cartofi și Cașcaval la Cuptor
Articolul următorCiulama de Pui cu Ciuperci și Smântână
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!