Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Budincă de Post cu Orez și Ciocolată, o rețetă ușoară și delicioasă. Pe placul copiilor, dar și celor mari, este un desert gustos, pregătit cu un minim de efort. O idee de mic dejun sau pur și simplu când doriți ceva dulce! Aș putea spune că este desertul copilăriei mele, întrucât mama mea îl pregătea destul de des. Cu diferența că îl garnisea cu vișine sau cireșe din dulceață.

Zilele trecute, fiind în vizită la o prietenă dragă inimii mele, am fost servită cu acest desert, care mi-a adus aminte de copilărie și mi-a creat o senzație foarte plăcută. Compoziția în 2 culori, pusă în niște pahare elegante, deasupra nucă de cocos și fructe, mi-au atras atenția. Desigur desertul a dispărut repede din pahar, dar și m-a determinat să îl încerc și eu să-l pregătesc și să îl împărtășesc cu dumneavoastră. Sper să vă placă rețeta mea de Budincă de Post cu Orez și Ciocolată, așa cum am văzut ca ați apreciat și rețeta de Budincă în 3 Culori cu Fructe și Ciocolată!

Budincă de Post cu Orez și Ciocolată

5 din 1 vote
Fel: Desert, DulciuriBucătărie FranțuzeascăDificultate Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

82

cal
Timp de odihnă

15

minute
Gata în

55

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 220 g orez cu bob lung

  • 250 ml apă

  • 100 g zahăr

  • 1 pliculeț zahăr vanilat

  • 200 ml cremă de cocos pentru gătit

  • 1 l lapte de cocos

  • 80 g ciocolată neagră bio

  • sare

  • 80 g nucă de cocos

  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare

  • Punem apă într-o oală pe aragaz. Noi nu vom pregăti această rețetă cu lapte normal, dacă am fi făcut asta, orezul și-ar fi luat grăsimile din lapte și s-ar fi umflat. Dar pentru că noi vom folosi lapte vegetal, indicat este ca mai întâi, să fierbem orezul în această apă. Când apa începe să fiarbă, vom turna orezul, iar apoi vom amesteca puțin, cât să-l nivelăm. Îl vom fierbe până ce apa se evaporă.1 - Budincă de Post cu Orez și Ciocolată
  • După ce este gata, îl vom lăsa încă 5 minute, pentru ca apa să intre în orez și să dispară complet. Apoi, vom turna peste el zahărul, puțină sare, laptele de cocos, zahărul vanilat și esența de vanilie. Îl vom pune la fiert exact cât scrie pe punga de orez, la noi a fost 18 minute. După 15 minute la fiert, adăugăm nuca de cocos și crema de gătit bio, amestecăm puțin, iar apoi îl mai lăsăm la fiert, pentru încă 3 minute. După ce a trecut timpul de fierbere, îi vom pune un capac și vom aștepta să intre și laptele fiert în orez.2 - Budincă de Post cu Orez și Ciocolată
  • Când laptele s-a incorporat bine cu orezul, îl vom împărți în 2 părți egale. În una din cele 2 părți de orez, punem ciocolata și amestecăm. Orezul fiind cald, ciocolata se va topi imediat!3 - Budincă de Post cu Orez și Ciocolată
  • E timpul să așezăm straturile de budincă! Într-un pahar începem cu stratul de orez cu ciocolată, apoi așezăm stratul de orez simplu. Repetăm până umplem paharul, având grijă ca ultimul strat să fie cel de ciocolată. *Cam așa arată un pahar umplut cu 5 straturi! Decorăm cu nucă de cocos și fructe și rețeta noastră de Budincă de Post cu Orez și Ciocolată este gata!4 - Budincă de Post cu Orez și Ciocolată

Video Reteta

Note bucatar

  • Puteți folosi orice tip de orez, important este să respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
  • Budinca trebuie lăsată cel puțin jumătate de oră înainte de servire să se răcească, este mai bună așa.
  • Se poate prepara și cu laptele dumneavoastră preferat. Evident atunci nu îl mai fierbem la început în apă!
  • Poftă mare la un desert cremos și delicios!
- Reclama -
Articolul precedentPrăjitură de Post cu Mere
Articolul următorOuă Vopsite pentru Paște
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!