In general, nu se poate concepe o masa, fie obisnuita, fie festiva, fara a oferi si bauturile adecvate preparatelor din meniu.

Odata cu gustarile, sau inaintea acestora, se poate asocia si servi un bogat sortiment de bauturi aperitive in stare naturala sau sub forma de amestecuri, precum si alte bauturi din grupa vinurilor seci sau sampanie.

La servirea supelor, ciorbelor, borsurilor, se continua cu bautura aperitiv naturala (din grupa rachiurilor din fructe) sau se ofera un pahar de vin alb simplu (sec), in special la ciorbele si borsurile cu carne sau peste.

In componenta meniurilor cu preparate din peste (cu carne alba), antreuri de legume, branzeturi, se recomanda si se asociaza vinuri albe, seci si spumante, din grupa sortimentelor de regiune a soiurilor pure, servit simplu sau sub forma de sprit.

La preparatele de baza din meniu, cu carne de pasare (carnuri albe), se recomanda vinuri albe, seci si demiseci, usoare, servite simplu sau cu apa minerala, separat sau combinat.

La preparatele de baza, cu carne de vaca, porc sau vanat, se servesc vinuri rosii, demiseci si seci.

La servirea dulciurilor, produselor de patiserie, se asociaza si se recomanda vinuri albe si spumante, demiseci si dulci, cu un buchet placut.

La servirea cafelelor si a deserturilor din fructe, se recomanda si se asociaza bauturile distilate, din grupa coniacului, lichiorurilor, whisky si a bauturilor de calitate superioara.

Acestea fiind zise, va doresc o zi usoara si pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here